23. april 2012

En hurtig champignonsauce

Okay der har været lidt stille her på bloggen, den sidste lille uge. Det er ikke fordi, vi ikke har spist, det har bare tit været de nemme løsninger. I løbet af ugen besluttede vi os nemlig til at lave forskellige ting, bl.a. at tage i badeland, shoppe fødselsdagsgaver til familiefødselsdag osv., og så kom vi så sent hjem, at vi ikke gad den store madlavning :o)

Men i dag har vi ikke lavet andet end at være ude og handle og så rydde lidt op :o)

Vi besluttede at menuen stod på grillede bøffer og bagte kartofler og så lavede jeg en champignonsauce til. Opskriften på saucen er en kæresten har fået af en kammerat, da han var single og boede alene :o)

Jeg gider altså ikke skrive hvordan vi grillede bøffer og kartofler på grillen (i regnvejr, kæresten er vel islænding :-p ) for det giver ligesom sig selv ikke? ;o)

Men saucen synes jeg altså er rigtigt god og hurtig/nem så den får i lige opskriften på

 Hakket  løg
 Skåret (skårne?) champignon
 svitser i en gryde
Nu som færdig sauce

Jeg fik ikke lige taget et billede af aftenens tallerken, så det må I undvære :o)

Champignonsauce:
2 løg
500 gram champignon
½ liter madlavningsfløde
soya sauce
lidt olivenolie til at svitse løg i

Tag den yderste (brune)skræl af løgene, så du kommer ind til den grønne del. Skær løgene ud i halve ringe (eller hvor små/store du vil have dem) og stil dem til side et øjeblik. Vask champignonerne og skær dem ud som du vil have dem. Løgene svitses i en stor gryde. Jeg brugte en 4 liters hvilket godt kan virke lidt overdrevet, men når både løg og champignon er i gryden, så fylder det ret meget, indtil champignonerne smider lidt af deres vand. Når løgene begynder at blive blanke (ikke brune) tilsættes champignon og svitser med. Når de har "smidt lidt af deres vand" og er blevet dejligt bløde og lækre, tilsættes madlavningsfløde, som lige bobler med et øjeblik. Lad endelig det føromtalte "vand" blive i gryden, det giver smag :o) Smag til med soya. Lad saucen koge op og så har du en lækker champignonsauce hvor det der tager længst tid er at klargøre løg og svampe :o)

Håber alle har haft en god mandag :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg vil så gerne høre hvad du har at sige :o)