13. juni 2011

Søndag

I går var en meget stille og rolig dag herhjemme,
Den lille har jo været syg siden torsdag aften og han har ikke villet hverken spise eller drikke, og den store, han var til afslutning med sit hold hele lørdag, (så jeg var alene med en syg NF lørdag) og kom først hjem søndag morgen kl 4.30.


Lidt billeder fra lørdag...det er hårdt at være syg...
 Man falder i søvn midt i legen.

Faldet i søvn igen efter at have været vågen ca. 5 minutter. Bemærk "varemærket" med kun 1 støvle på...det sker faktisk ret tit ;o)




Jeg besluttede at være lidt god ved N og lod ham sove helt til 13.30, dog blev han lige jaget ovenpå og ligge sammen med NF, der også sov, da jeg besluttede at bage boller og bagels til dem.


Det gjorde jeg for at forkæle dem begge lidt og for at lokke NF til at spise lidt igen.


Begge opskrifter har jeg faktisk fundet hos Anne, boller her og bagels her. Men jeg skriver selvfølgelig opskriften ind her også ;o)


 Klar til at hygge sig i skålen og vokse sig stor og stærk

9 boller klar til at blive penslet og gå i ovnen
Færdigbagte, dejligt duftende og dejligt luftige :o) 

Hvedeboller:
8-9 stk.

1 dl mælk
25 gr gær
50 gr smør
25 gr sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk salt
1 æg
ca. 250-300 gr hvedemel

Lun mælken og smelt smørret heri, Rør gæren ud i den lune blanding. Husk gær kan ikke lide at det bliver for varmt, det skal helst bare være håndlunt. Tilsæt sukker, kardemomme og salt. Rør ægget i og hæld det hele over i den skål hvor melet ligger og keder sig. Ælt dejen til den er blank og smidig. Lad den hæve til ca. dobbelt størrelse (ca. ½ time) og form den derefter til boller. Bollerne efterhæver på pladen, ca 30 minutter, pensl dem så evt. med lidt mælk eller fløde, og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter til de er gyldne og gennembagte.


 Uh jeg hygger mig lige lidt så jeg kan vokse mig stor og stærk
 Klar til at gå i gryden..
 Dejligt at bade i sådan en varm jacuzzi ;o)
 Ja ja nogen skønhedskonkurrence vinder de nok aldrig (men de smagte godt), mangler kun at komme i ovnen nu
Færdigbagte og lækre

Bagels med kanel og rosiner:
10 stk

25 gr gær
2,5 dl lunkent vand
1 spsk olie
1 tsk salt
0,25 dl lys sirup
2 spsk kanel
1-2 håndfulde rosiner
450 gr hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt de resterende ingredienser, tilsæt melet som det sidste. Ælt dejen blank og smidig. Lad den hæve ca. 15 minutter. Slå dejen ned og del den i ca 10 stykker. Rul stykkerne ud til pølser og form dem til bagels. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve 30 minutter. Når de har hygget sig i de 30 minutter, så sæt en gryde med vand over og koge. Kog dine bagels ca 2 minutter på hver side - de vokser ret meget under kogningen, så put ikke for mange i gryden på en gang - og læg dem tilbage på bagepladen. Bag dem 20-25 minutter ved 200 grader, til de er gyldne og gennembagte. 




Resten af søndagen foregik med at slappe af på sofaen og se film og bare hygge os :o)

2 kommentarer:

  1. mm, ser godt ud:) Og, ja NF. Han liker og ha en sko på sig :)

    SvarSlet
  2. De var super gode ;o) Ja det er skægt det der med en sko/støvle. Hvis han bare har en på er han glad. MJ brugte een handske på scenen, NF bruger een støvle i hverdagen ;o) hehe

    SvarSlet

Jeg vil så gerne høre hvad du har at sige :o)